TJÄNSTER KONTAKT KONSULTER NYHETER


NYHETER 


2017-02-05

Utredningar, tester och analyser i all ära:
- Låt inte omdömet bli en bortglömd förmåga.
Läs här Jonas Mosskins krönika i Modern Psykologi.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
20160616
Vi kan här informera om att ny HR-direktör på Uppsala universitet blir Eliane Forsse. Eliane kommer närmast från Polisen där hon varit Avdelningsdirektör med ansvar för Polismyndighetens Verksamhetsstöd, inkl HR.
 
2016-05-20
För forskningsrådet FORMAS räkning söker vi ny

 HUVUDSEKRETERARE: 

Etablerad professsor med hög vetenskaplig kompetens som har deltagit i nationella såväl som internationella beredningsprocesser. 
 

2016-02-22
Ett närvarande ledarskap och stark förtroende för VD avgör hur medarbetare trivs enl undersökning från Netigate. Läs mer.
 

2016-04-15
Därför gör den svenska ledarskapsstilen succé runt om i världen. Många är de svenska storföretagen som erövrat världen. Och den svenska startup-scenen är hetare än någonsin. Vad är hemligheten som gjort det svenska ledarskapet så framgångsrikt? Läs granskning i CHEF
 
2016-04-11 

- en  ny tjänst inom Ledarskap och Organisation. Du som nyanställd chef kan få stöd och hjälp med att tränga in i kulturen och att förstå organisationen. Att få full insikt i ditt nya uppdrag på kortast tid ökar möjligheten till framgång. Prata gärna med oss på Accord Group om det!
 
2016-01-28
Rektorsuppdraget inom universitetssektorn är ett komplext och tufft chefsuppdrag. Accord Group intervjuas i senaste numret av tidningen Universitetsläraren om hur det är att rekrytera till chefsbefattningar i den akademiska världen. Lär mer här.
 
 
2016-01-18
Accord Group har under 2015 haft ett intressant år med uppdrag för både nya och gamla uppdragsgivare. Vi har fått möjlighet att visa vår bredd sektormässigt såväl som funktionsmässigt.

Slutförda uppdrag under året är bland andra Förbundschef till Sveriges Konstföreningar, chef för ABF Malmö, Utvecklingsdirektör till Statens institutionsstyrelser, Director Scandinavia EIT Health och Personalchef till Linnéuniversitetet i Växjö.

Vi tackar kunder och kandidater, vänner och samarbetspartners för ett intressant och givande 2015!

 
2015-10-07
Accord Group inleder rekryteringen av ny Utvecklingsdirektör till SiS. Vill du veta mer så kontaktar du annsofie.rosenberg@accordgroup.se.
 
2015-09-25
Accord Group har inlett rekryteringen av ny chef för ABF Malmö. Är du intresserad och vill veta mer? Kontakta ansofie.rosenberg@accordgroup.se.
 
2015-08-20.
Accord Group har nu installerat sig i nya lokaler på femte våningen på  Nybrogatan 34. Här sitter vi under takåsarna nära Östermalmstorg och har fått tillgång till fina och funktionella möteslokaler för oss själva, våra kunder respektive kandidater. Telefonnumret till Accord Group är detsamma. Du når våra konsulter som tidigare också på deras mobilnummer.
 
2015-01-07. 
Tack till alla kunder, samarbetspartner, vänner, kolleger, inspiratörer, mentorer, föreningar och andra kontakter för ett spännande och utvecklande 2014. Under året hade vi på Accord Group många intressanta och utmanande uppdrag inom såväl den akademiska sektorn som inom näringsliv och offentlig verksamhet och vi har fått förmånen att utveckla nya samarbeten med både kunder och professionella kolleger.
Vi ser fram emot ett lika spännande 2015. God fortsättning och väl mött framöver!
 
2014-09-16.
Läs det senaste nyhetsbrevet från ALMI där Accord Group intervjuas om styrelserekrytering.
 
2014-08-20.
Vi är glada att kunna välkomna Kerstin Kugelberg som ny samarbetspartner till Accord Group. Kerstin har lång erfarenhet som HR-konsult och arbetar med personbedömningar, coaching och utbildning sedan 1998. Hon är licensierad användare av SHL:s verktyg och har stor internationell erfarenhet. Se vidare under KONSULTER.
 
2014-07-15.
Vi gratulerar FORMAS - Forskningsrådet för Miljö, Agrara näringar och Samhällsbyggnad som i dagarna slurförde rekryteringen av två nya ledningspersoner - ny enhetschef för Miljö & Samhällsbyggnad och ny förvaltningschef. Vi lyckönskar också Emma Gretzer från Vinnova som blir den nya enhetschefen och Rikard Lingström från KTH, som kommer att ta över rollen som förvaltningschef.
 
2014-06-27. Nu ligger vi i startgropen för Almedalsveckan. Vi ser fram emot att möte våra kunder i vimlet och att lyssna på diskussioner om såväl politik, näringliv som offentlig verksamhet. Planering pågår för fullt för att fånga upp och se till att vi deltar i de seminarium som berör våra kunder och deras världar. - Det kräver en hel del då listan totalt består av 3 449  aktiviteter! 
 
2014-06-01. Den första juni tillträdde Caroline Sjöberg, tidigare chef för Verket för Högskoleservice, rollen som ny universitetsdirektör på Umeå universitet. Accord Group önskar henne varmt lycka till!
 
Umeå universitet är Sveriges femte största universitet med 34 000 studenter och 4 000 anställda.
 
2014-03-11. Accord Group har beslutat att i år närvara under Almedalsveckan. - Det är ett tillfälle för oss som har många uppdrag i gränslandet mellan näringsliv och offentlig verksamhet att skaffa oss mer kunskap och fördjupa våra kontakter inom sektorn, säger Susanne Wicklund, konsult och partner på Accord Group.
 
2013-11-29. Accord Group har nyligen utfört uppdraget att finna Sephoras nya General Manager, Skandinavien. Det huvudsakliga ansvaret för den nya GM:n kommer att vara att fortsätta leda Sephoras expansion och utveckling i Skandinavien. Idag har Sephora sex butiker i regionen och målet är att inom kort ha öppnat femton nya butiker. Sephora är en del av den prestigefyllda LVMH familjen sedan 1997. Det finns butiker över hela Europa, liksom i Nord- och Sydamerika, Mellanöstern och Asien. Sephora i siffror:
 
•    17000 listade produkter
•    6 miljoner besökare årligen till Champs-Elysées flagship butik (fler än Eiffeltornet)
•    Cirka 300 butiker i Frankrike och 1700 i hela världen
•    25000 anställda
•    4000 av dem i Frankrike
 
För mer information om Sephora se www.sephora.com
 
2013-10-19. Ann-Sofie Rosenberg på Accord Group har blivit utsedd som en av mentorerna i projektet Styrelsekraft som drivs av ALMI. Projektet vänder sig till kvinnor som är företagare eller i en företagsledande positition och syftar till att öka andelen kvinnnor i bolagsstyrelser.

2013-09-02. Accord Group expanderar och vi hälsar Christoffer Nordqvist och Mikael Hedlund välkomna till företaget. Christoffer och Mikael kommer att vara stationerade i Linköping, men kommer att arbeta med uppdrag över hela Sverige. I samband med deras inträde kommer även företagets tjänsteportfölj att utökas med Ledarskapseffektivitet. Vill ni ha mer information om vårt nya tjänsteområde är ni varmt välkomna att kontakta Christoffer och Mikael.